در این مطلب، به معرفی نکاتی ساده اما مهم می پردازیم که می تواند در مقابله با ویروس کرونا، کمک شایانی به ما نمایند. در روزهای بحران کرونا، متخصصان مراکز و سازمانهای جهانی، به مردم توصیه میکنند که وحشتزده نشوند، آرامش خود را حفظ کنند و اقدامات پیشگیرانه و احتیاطی را رعایت کنند. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا شما را با بایدها و نبایدهای مقابله با کرونا آشنا کنیم.
شستوشوی مرتب دستها با آب و صابون
باید دستها را چند بار در طول روز، هر بار حداقل بهمدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشوییم. در مواقعی که آب و صابون در دسترس نباشد، بهتر است از آن نوع از ضد عفونی کننده دست استفاده شود که حداقل حاوی ۶۰ درصد الکل است. شستن صحیح دست ها بهویژه در موقعیتهای زیر توصیه میشود:
- قبل از آشپزیکردن یا خوردن غذا؛
- بعد از استفاده از سرویسبهداشتی؛
- بعد از فین کردن، سرفه یا عطسه.
پرهیز از تماس دستهای آلوده به صورت
نباید به چشمها، بینی یا دهان دست بزنیم. اگر به هر نحوی در تماس با ویروس قرار گرفته باشیم، با لمسکردن صورت، زمینه ورود آن به بدن را فراهم میکنیم.
ضرورت آشنایی با نشانههای کرونا
باید با علائم کرونا آشنا باشیم که شبیه به نشانههای آنفولانزا هستند:
پرهیز از استفاده بیمورد از ماسکهای طبی بهمنظور مقابله با کرونا
به هیچ وجه نباید ماسک طبی بپوشیم، مگر آنکه مریض شده باشیم. با استفاده از ماسک میتوانیم از انتقال ویروس به دیگران پیشگیری کنیم؛ اما اگر حالمان خوب باشد، استفاده از آن خطر ابتلا را کمتر نمیکند. تقاضا برای ماسک در سراسر جهان بهقدری زیاد بوده است که بسیاری از کشورها با کمبود ماسک مواجه شدهاند. بهتر است اجازه دهیم ماسکهای طبی در دسترس کسانی قرار بگیرد که واقعا به آنها نیاز دارند، مانند بیماران و کادر پرسنل مراکز درمانی.
پرهیز از سفرهای بیمورد
باید درباره سفر به کشورهایی که کرونا در آنها شیوع پیدا کرده است تجدیدنظر کنیم. مراکز جهانی بهداشتی در حال حاضر مردم را از سفرهای غیرضروری به چین و کره جنوبی منع کردهاند. کسانی که خطر ابتلا به کرونا برایشان جدیتر است (سالمندان و کسانی که پیشزمینهٔ سایر بیماری ها را دارند) از سفرهای غیرضروری به ایتالیا، ژاپن و ایران هم منع شدهاند.
حفظ آرامش برای مقابله با کرونا
نباید وحشتزده شویم. طبق آخرین اطلاعات دریافتی از مسئولان سازمانهای بهداشتی، در حال حاضر، احتمال ابتلا به کووید-۱۹ چندان زیاد نیست. رعایت اقدامات پیشگیرانه ـ و مهمتر از همه، شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون ـ و آمادهشدن برای وقایع احتمالی آینده (مثل احتمال ابتلا به کرونا و خانهنشین شدن) فعلا بهترین و تنها کارهایی هستند که از دستمان ساخته است.
خودداری اقشار آسیبپذیرتر از حضور در اماکن پررفتوآمد، مراکز خرید و…
سالمندان بالای ۶۰ سال و نیز کسانی که مبتلا به بیماری هستند، باید بیش از همه مراقب باشند، اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند و از حضور در اماکن پررفتوآمد خودداری کنند؛ چون انتقال ویروس بهوسیله این دسته از افراد محتملتر است. بنا به آنچه تاکنون مشخص شده است، در سالمندان و کسانی که پیشزمینهٔ بیماریهایی چون نارسایی قلبی، اختلالهای مزمن دستگاه تنفسی و دیابت را دارند، خطر ابتلا به کرونا بیشتر است.
کسانی که تب دارند نباید سفر کنند. اگر سفر کردید و در هواپیما حالتان بد شد، حتما خدمه پرواز را در جریان بگذارید. بهمحض رسیدن به مقصد هم با مراکز درمانی تماس بگیرید.